Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с въздуха влизащ в купето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с въздуха влизащ в купето

Така колеги проблемът е следния , врътката за парното е на най студено , навънка като си искарам ръката си е хладно , но от духалките духа леко топъл въздух (това при загрял двигател) , така ли трябва да бъде или нещо не е в ред ?

А като я навиеш на най-топло има ли промяна..? Да не би да е заседмала в някаква позиция клапата и да не обръща изобщо топло/студено... А климатика като пуснеш духа ли студено като е на "студено" врътката?

Comment

На най-топло си духа топло колега , с климатика си духа студено , но сякаш може и повече имам чувството ,че някаде се смесва малко топъл въздух с студения

Comment

Първоначално публикувано от ewm Покажи съобщение
        На най-топло си духа топло колега , с климатика си духа студено , но сякаш може и повече имам чувството ,че някаде се смесва малко топъл въздух с студения
        Ами принципно...няма къде да се смесва...
        Сменял ли си филтъра на купето?
        Ако не си намира се под дясната чистачка сваля се елементарно пластмасата покриваща филтъра.
        Много от ГТВ-тата няма обаче дори кутията за филтъра липсва което е страно
        Last edited by _power_; d.m.y г., 16:22.

Comment

Смених го колега , дори климатика почна да духа по-добре след смяната , явно няма проблем с тоз въздух ми просто така си духа

Comment

Aми загрява двигателя, коша е малък и ти го пускаш да вкарва въздух отвън, ама като се има впредвид от къде минава си се загрява от двигателя и ти влиза топъл въздух, като пуснеш климатика си е хладно, като усилиш на топло си е вече жега.
            Говорил съм и с Дилян на неговото 2.0 е така също, на моето също е така и си влиза леко топъл въздух.
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

BATVAS е прав-просто си влиза малко топъл въздух...,но не чак да е като да ти е вкл. парното....!
              Alfa Romeo GTV 3.2 V6 24V -сбъдната мечта
              Peugeot Partner 1.6 HDI 90 BHP(служебна)-много зла за гъзарите-ex
              SEAT Ibisa 1.4 '08(служебна)-много пъргава и ненатоварваща-ex
              Dacia Logan 1.5 cdi 90 BHP(служебна)-голямото наказание за шофьора!!

Comment

Първоначално публикувано от кучето Покажи съобщение
                BATVAS е прав-просто си влиза малко топъл въздух...,но не чак да е като да ти е вкл. парното....!
                ...и все пак навън е 25 и нагоре градуси вече,няма как да влиза студен въздух само на студено положение без копче за климатик...нали въздуха идва от вън,как да е хладен
                Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark

Comment

Аз забравих да уточня ,че имах предвид за вечерен климат просто ми направи впечатление когато се качих от мойта кола в друга а там си духаше хладничко без климатик (хладно имам в предвид по хладно от мойта )

Comment

На мойта си влизаше топъл въздух долу във краката ...колата беше фаза 2 ,проверявал съм всички клапи работят и лятото вечер във жегите примерно съм пускал климатика долу във краката ,защото иначе жега и най вече на градско,а всъщност не духа ,просто си влиза леко топъл въздух от към двигателя.

---------- Post added at 14:28 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                    Aми загрява двигателя, коша е малък и ти го пускаш да вкарва въздух отвън, ама като се има впредвид от къде минава си се загрява от двигателя и ти влиза топъл въздух, като пуснеш климатика си е хладно, като усилиш на топло си е вече жега.
                    Говорил съм и с Дилян на неговото 2.0 е така също, на моето също е така и си влиза леко топъл въздух.
                    На твойта се усети по същия начин топлината долу ,като работи колата на място преди да се качим към белмекен ,а и след това още по топло след отсечката във двете посоки,но принципно зимата не се усеща толкова това защото си идва добре тогава.
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Споко, и на мен винаги ми грее на краката. Лятото е доста кофти и не е за джапанки, че се лъзга

Comment

Да точно така е - просто коша е много тесен и си влиза освен въздух отвън и въздух от двигателния отсег , който е стоплен от двигателя. Влиза вуздух - не духа! - ама лятото е кофти за краката
                        И моята е фаза 2 . Не знам при фейслифта дали е така - Бобо може да каже.
                        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Да не би загряването да е от генерацията?
                          Аз за момента не съм го изпиал на краката си...но все пак я имам от скоро.

Comment

Е аз ви казах.На краката не съм усещал,но от горе от духалките влиза леко топъл въздух-нормално е!
                            Alfa Romeo GTV 3.2 V6 24V -сбъдната мечта
                            Peugeot Partner 1.6 HDI 90 BHP(служебна)-много зла за гъзарите-ex
                            SEAT Ibisa 1.4 '08(служебна)-много пъргава и ненатоварваща-ex
                            Dacia Logan 1.5 cdi 90 BHP(служебна)-голямото наказание за шофьора!!

Comment

И при мен го има това с топлия въздух, споко. Влиза и през духалките и откъм краката понякога.
                              Особено ако колата е загряла в задръстване и след това тръгне да се движи - тогава се усеща най-много.
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6
                              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                              X